Întâlnire după 40 de ani de la terminarea liceului

IMG_0334

Și a venit anunțul: „ne întâlnim în data de…, la ora…, la sediul…, facem un tur la… și la…, apoi la restaurant”.

Bineînțeles că nu am mai avut astâmpăr până în data de 26 mai.

Noi am învățat în sediul vechi, Liceul Pedagogic „Alexandru Vlahuță”, între anii 1974- 1978. Am fost clasă mixtă, chiar dacă a reușit doar un băiat- Marcel Cucu. Pe parcurs, ni s-a alăturat și Adrian Gheorghiu. Pentru o perioadă scurtă, s-a transferat și un coleg de la Liceul Pedagogic din Bacău- Marian. După afirmațiile doamnei profesoare Maria Corodescu, eram „crema cremelor, spuma spumelor, frișca friștilor”. Am avut șansa să avem la clasă profesori de elită, începând cu domnul diriginte Gheorghe Gohoreanu- Dumnezeu să-l odihnească!

Cu emoție, cu puțin timp înainte de ora 10, am pășit pragul noului sediu- Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”. M-a întâmpinat cu un zâmbet larg colega mea, Gabriela Pașca, directoarea liceului. Grupul celor prezenți a început să se lărgească.

Am făcut un prim popas în biblioteca liceului care poartă numele domnului diriginte Gheorghe Gohoreanu. A fost locul unde și-a petrecut mult timp, îndemnându-i pe elevi să citească, îndrumându-i, ca și pe noi, în munca de redactare a fișelor literare. A donat multe cărți bibliotecii.

Ne-am întors în cancelarie, însoțiți fiind de doamna profesoară Maria Corodescu- psihologie și pedagogie, de domnul profesor Virgil Vesel- biologie și de domnul Profesor Ghețău- muzică vocală.

IMG_0343

A urmat un discurs emoționant al domnului profesor Ghețău care ne-a prezentat realizări de seamă ale unor foști absolvenți. Cuvinte frumoase și neprețuite îndemnuri ne-a adresat și domnul profesor Virgil Vesel.

Doamna profesoară Maria Corodescu a preluat rolul dirigintelui și a început strigarea catalogului, nu înainte de a trece în revistă momente din viața noastră de liceeni. A adus chiar caietul de practică psiho-pedagogică din anul II al uneia dintre colegele noastre.

Rând pe rând, cele prezente ne-am amintit diferite momente plăcute petrecute alături de colegi și de distinșii noștri profesori. Alături de cei amintiți, adaug: domnul profesor Ștefan Cucoș- matematică, domnul profesor Giușcă Constantin- geografie, doamna profesoară Alexandrina Bâclea- chimie, domnii profesori de muzică vocală și instrumentală, de limbi străine, de fizică, de educație fizică, de desen, de lucru manual.

Le mulțumim tuturor pentru contribuția la pregătirea noastră de viitori învățători.

IMG_0339

Ca de obicei, Gabi ne-a pregătit și diplome.

IMG_0396

Colega mea, Adriana Arhire ne-a făcut o surpriză de proporții. A adus fața de bancă din anii de liceu, cu însemnările și cu numele noastre.

Au urmat pozele de grup.

Ne-am deplasat la cimitirul în care se află mormântul domnului diriginte. Cuvintele ar fi de prisos.

IMG_0377

Momentele frumoase ale întâlnirii au continuat la restaurant.

Emoționant, minunat, înălțător!!! M-am bucurat de fiecare clipă și le mulțumesc din suflet colegelor care au organizat întâlnirea, dar și celor care au făcut efortul de a participa.

Ne-am despărțit cu promisiunea celor prezenți că ne vom întâlni și anul viitor.

Până la întâlnirea viitoare, vă provoc să vă amintiți Imnul clasei noastre pe care l-am pregătit cu ocazia terminării liceului. Îmi amintesc că a fost cel mai frumos și am fost chemați și la cancelarie să-l cântăm.

Vă scriu puțin din el:

„Au trecut patru ani/ Și-am învățat că sunt în viață/ Și zile reci cu ploi și ceață/ Și-n suflete furtuni/ Și este greu să- nvingi/ Și știm că fericirea/ Poate că uneori ne doare/ Dar și tristețea-i trecătoare/ Să nu uitați, colegi!”

Aș adăuga că au trecut 40 de ani, dar ne-am recunoscut atunci când ne-am văzut și ne-am bucurat de fiecare clipă petrecută împreună.

La revedere, dragi profesori! La revedere dragi colege!

IMG_0381

Cu drag,

Finica Rotaru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: